Proč se neřídit inspiračními citáty

Zveřejněno 12. 4. 2017

Ten obrázek jak tam ty tři holky přelejzaj plot, kde je možná i ostnatej drát, velkej nápis se zákazem vstupu a tam super fancy font: „No regrets“. Vysvětlujte to pak holce, co leží v nemocnicii, protože za tim plotem byl ještě hlídací pes.

 

Nebo to vysvětlujte člověku, co v opilosti zahodí peněženku na protest proti kapitalistické společnosti. Popřípadě člověku, co ztratí telefon, někomu, kdo si zlomí nohu, holce, co si nechává zlomit srdce pořád a pořád dokola od toho samýho člověka nebo partě lidí, co zkoušela ruskou ruletu.
„No regrets.“

 

Všechny tyhle inspirační citáty by měly mít i varování někde na zadní straně obalu. Všechny tyhle věci co jsou na instagramu, tumblru, weheartit nebo pinterestu totiž můžou docela dobře vést do nemocnice, do vězení nebo do stavu naprostého zoufalství.

 

Třeba dneska jsem hned ráno na instagramu viděla „To dobré začíná až po překonání komfortní zóny“ 
No nevim. Jsou věci jako pastelky, oběd, koťátka, smích, sušenky,… Když jsem naposled vyšla z komfortní zóny, málem jsem zůstala pod lavinou třeba.

„Každej den udělej jednu věc, ze který máš strach.“

Další děsně oblíbený. Zní to děsně romanticky. Vidim toho horolezce na vrcholu hory, jak vítězoslavně oddechuje, vidím toho chlapa jak běží na letiště, aby stihl letadlo a říct jí konečně, že jí vlastně miluje. Ale. Víte, čeho se já bojim? Smrti. Začínáte  už chápat na co narážím.

 

Možná maj ty citáty dobrý úmysly.

„Nedívej se zpátky, tím směrem ty nejdeš.“

No nevim, třeba při řízení úplně nedoporučuju.

 

Někdy to zní jakoby všechny tyhle citáty byly jen jedna velká výmluva.

„To, že chybujeme značí, že se snažíme.“

by mohlo být jako dobrý krytí pro „nedala jsem test z matiky“ nebo „netušila jsem že se obočí vytrhává a neholí“

A nějaký citáty jsou prostě jen ujetý.

„Někdy je třeba riskovat všechno v cestě za svým snem.“

Dobrý je to, když chceš něco jako „světový mír“, horší je to, když se chceš vdát za někoho, kdo ti několikrát jasně řekl, že tě nechce a máš k němu zákaz přiblížení.

A nebo teď to nejpopulárnější, to by chtělo vůbec hned zakázat. Takový to „What if I fall?“ s odpovědí „Oh, but my darling, what if you fly?“ 

No, moji zlatí, možná zním jako černá kronika, ale neříkejte pak, že jsem vás nevarovala o vašich malých „ničeho nelituju“. Varovala bych vás dřív, ale nebudu se omlouvat, protože se snažím nedívat zpátky.

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...