Jak popsat fashion week i když jste tam nebyli

Zveřejněno 27. 3. 2017

 

Nebičujte mě za to, že se ještě vracím k už mrtvé události.


Cítím ještě poslední povinnost uvést vše na pravou míru. Myslela jsem si, že by snad mohlo stačit podat celej report o fashion weeku čistě sobecky, pocitově. Jenže jsem zjistila, že to vůbec ale vůbec není originální. Většina článků o fashion weeku je buď bulvární nebo také čistě pocitová + ootd z #mbpfw
Tak tedy, naposledy.

Kdyby náhodou někdo po vás chtěl chytrý kecy o fashion weeku.
Jak tu věc popsat, když jste tam nebyli v pěti souvětích.


1. Věta


Miro Sabo je jméno, které se teď bude hodně skloňovat, ačkoliv přehlídku kterou #mbpfw v sobotu otvíral, hned přehlušili jiní, hned v úterý se vrátil na scénu, když dostal ocenění za módního návrháře roku.
2. Věta
Zuzana Kubíčková vyrazila všem dech svou přehlídkou v barokním Grand Hotelu, kdy její modely doplňovaly unikátní prostředí a spojení s burlesque navodilo fantastickou a unikátní atmosféru, která na fashion weeku ještě nebyla, ale za hvězdu večera si lidi stejnak zvolili topmodelku Karolínu Kurkovou, takže těžko říct, o čem se večer mluvilo víc.
3. Věta 
Jakub Polanka fashion weekové přehlídky všechny uzavřel také zcela unikátní atmosférou kdy do rytmu House of Pain – Jump around modelky poskakovaly kolem (pak že se v těch přehlídkovejch hadrech nedá pořádně hejbat) a nakonec doskákal i sám Polanka.

 

4. Věta

Situationist je návštěva, která na náš fashionweek přijela až z Gruzie a přehlídka byla čistě minimalistická, čímž si získala i místo v našich Pražských srdcích.

5. Věta

Lukáš Macháček všechny překvapil, protože místo právě svého minimalismu tentokrát využil svou fantazii a přehlídka těžce dýchala podsvětím a rebelstvím, samozřejmě masky nemohly chybět.

Těchto pět rozvinutých vět správně použít a nikdo nepozná, že jste na fashionweeku nebyli. Jinak více k jednotlivým kolekcím stačí prokliknout zde v článku některé ze jmen a dostanete se do ofiko galerie mbpfw a můžete si názor dělat sami. Zdroj těchto kvalitních fotek jsou teda taky ofiko stránky www.mbpfw.cz kromě teda Zuzany Kubíčkový, tam jsem kvalitu vychytala. Ach.

E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...