#Selfie-esteem

Zveřejněno 14. 3. 2017

Prosím o chvíli ticha za všechny ty selfíčka, co nikdy nevyšly online.


A teď vážně. Kdo kdy na instagramu nestrávil několik hodin jen tím, že sledoval fotky někoho perfektního a neříkal si, jak fantastickej život musí mít, co používá na obočí, že vypadá tak šťastně na tý dokonale osvícené selfie. Neustále se porovnávame, jakoby šlo o soutěž. Co nevidíme je už těch 30 dalších selfíček v galerii, který možná vypadaj stejně, ale nejsou. Na jedný je divná pusa, na druhý moc divný vlasy.
Selfíčka jsou fakt obtížná věc. A proto jsem se svým kamarádem gejem vytvořila něco jako návod na selfie. Protože kde jsme jako ženy v koncích, gejové nás vždycky podrží. To fakt platí.
1.
Buď oblečená
2. 
Fotíš-li selfie, kde máš tunu makeupu, vážně nikoho nepřesvědčíš o #nomakeup, ani když napíšeš „Lol bez makeupu to je fakt hrůza“
3. 
Když se chystáš předstírat, že to není selfie a vážně tě někdo fotí když spíš, takže nejsi tak osamělý lúzr, jen se ujisti, že nikde není žádný důkaz.
4. 
Vlastně vůbec nepředstírej, že to není selfie, když to selfie je. Buď na to hrdá kruci ne? #umimfotitselfie
5. 
Emo melo svojí chvíli slávy, ale teď už je pryč. Bradu nahoru. Foť se s hrdostí. Možná úsměv?
6. 
Selfíčka s kamarádama jsou pořád selfíčka. Můžeš pak využít kamarády k tomu, abys nevypadala jako příliš velkej narcis. Fotíš se přeci s nima. Ale nutno podotknout že máš prostě skvělej makeup i skvělý šaty. Tečka.
7. 
Zvíře. Kdykoliv máš dobrý vlasy najdi někde nějaký zvíře a udělej selfie. (I vycpaný zvířata se počítaj, pokud jsi hipstr.)
8. 
Je možná čas si promluvit o těch fotkách, kde špulíš pusu. Plně si uvědomuju, že diky tomu vypadaj lícní kosti fakt bombasticky, a proto pokud to už má být, vymysli k tomu aspoň dobrej popisek. A jelikož ani já a ani Vítek nevíme jakej by měl být, proto kdyby někoho něco napadlo- komentáře.
9. 
Ještě by bylo dobrý zmínit jak často by taková selfie měla být. Když instagram začínal, nikdo nevěděl moc co s tím, tak jako na facebooku každej dával selficka. Teď už by člověk řekl, že je víc věcí, co fotit. Třeba kafe. A stejně jsou účty kde jsou jen selfíčka, neboli denní přísun stejnýho obličeje, takže už každej zná i ten nejtitěrnejší detail té tváře.
10. 
Důležitý je se ale selfíček nebát. Nedělá to z tebe nic méněcenného. No a co, že si ještě nikdo nevšiml, že tě má fotit, Fotíš se sama a to je v pořádku. Protože jsi boží. A jestli se to někomu nelíbí, pořád může kliknout na unfollow. Není ten svět krásnej?

Ale teď slovo pro vás. Máte nějaký pravidla, který tu chybí? Sem s nima. Čím víc toho bude pohromadě tím krásnější ten insta-svět bude.

Teď čas na selfie.

#Relationshipgoals a proč je to blbost

#Relationshipgoals a proč je to blbost

Uzavřeme si měsíc vztahů hashtagem, který se za posledních několik let stal velice populárním a získal tak mnoho podob. #Relationshipgoals Vztah, kterému všichni (většinou ženy) závidí. Naoko ideální pár. Instagramové příspěvky, kde je pár ve sladěném oblečení, kde se...

#MalýNákupVelkáPomoc

#MalýNákupVelkáPomoc

Několik posledních týdnů se životy nás všech zpomalily. Ať už jsme chtěli nebo ne, byli jsme nuceni se zastavit. Ovšem společně s námi se zastavilo i mnoho malých českých tvůrců, designérů, podniků a umělců, kteří teď mnozí bojují o přežití. Všechny tyto malé české...