Sex, drogy, identita a Mezipatra

Zveřejněno 3. 11. 2016

Karlovy Vary jsou super, ale spíš super na styl “pojďme se předvést” nebo “třeba si mě všimne a vezme si mě a budem žít šťastně až do smrti” nebo “když se mě dotkne vyléčí mi to rýmičku na věky”

Pak tu jsou Mezipatra. Karlovy Vary v Praze nebo v Brně s hřejivým nádechem.

Queer Film Festival. Je to co potřebujem, protože Prague pride má pár chybiček- je to v Praze a je to už moc mainstream žejo.

V Praze to startuje dneska 3. až do 10. listopadu a v Brně se na to můžete těšit od 11. do 18. a pak mi dát vědět jaký to bylo tam protože jsem jen zabedněnej Pražák co zas zůstává v Praze.

O co jde?

Každopádně o co teda přesně jde. A protože jsem to já samozřejmě to zdánlivě důležitý jako program, slavný osobnosti a ty filmy vynechám. To všechno můžete zjistit na jejich webu http://www.mezipatra.cz/ Chci Vám říct o čem to vážně je.

Jdete mezi lidi.
Jdete do jinýho vesmíru.
Vystoupíte z šedivý ulice do místa kde víte že i když tam třeba jen zdánlivě nepatříte je to právě tam, kde se vám děsně líbí, protože si představte svobodu. Svobodu toho být člověk- jakejkoliv (holka co je holkou teprv dva měsíce, čerstvej kluk, týpek co je děsně sexy v dámskejch podpatcích) a nazývat věci pravym jménem (Yes, we fuck).

Sex, drogy a hledání identity

Samozřejmě je to zaměřený na filmy, co se zabívaj queer tématikou.

Když jsem loni šla na festival bála jsem se, že co tam jako budu dělat, když si ze mě můj kamarád gej dělá legraci že jsem víc na kluky než on. Ale jsem ten typ člověka, co se nabaží atmosférou. Zabalila bych to do rudýho sametu. To jako ten sex, co na vás všude křičí ale ne nepříjemně- sametově. Dala bych tomu vůni Berlínských ulic (nemyslím tím stánky s Kebabem, spíš ten jejich spirit volnomyšlenkářskej) a posypala to třpytkama, protože třpytky (ale ne ty laciný z Prague Pride, ono to vůbec neni laciný jako Prague pride)A nebo jak sami pořadatelé tento ročník nazvali- Sex, drogy i hledání identity.

Je fakt že moje subjektivní pocity nejsou ani trochu objektivní.

Doprovodný program

Píšu to předem, protože fakt doporučuju alespoň zvážit návštěvu.
Když už nechcete filmy (což je divný ale dobře) můžete zkusit Brunch a diskuzi nebo jenom diskuzi (najednou je to kino zajímavější, co?) nebo 5. listopadu v Praze bude bombastická vernisáž “Relationship” kterou osobně uvede Rhys Ernst. A Brno na tom bude ještě maličko líp, ty místo vzathu budou mít rovnou vernisáž “Orgasmus” (kdo tam půjdete, máte za úkol mi dát vědět jaký to bylo, jakože vážně)

No a v sobotu bude party Off Limits v tom nejlepším alternativním klubu v Praze – NEONE kde bude slavný fotograf a režisér Bruce LaBruce. A tam se třeba i potkáme (Jakožto introverta, prosím neoslovujte mě dřív jak kolem ranních hodin, kdy bude už trochu větší sranda)

No vidíte, stejně píšu o programu i o lidech. Achjo.