Fashion Week v průběhu věků

Zveřejněno 20. 3. 2016

S prvními paprsky slunce začíná Pražský Fashion Week. Událost, která se teď v módním a uměleckém světě skloňuje pořád dokola. #MBPFW je všude.
Všude.
Když tak navštěvuju přehlídky a různý akce s tím spojené cítím se jak veterán. Komický, já vím.

Vzpomínám na svůj první fashion week. Počkat, tenkrát to ještě ani nebyl Fashion Week, ale Fashion WeekEND. A bylo to divný. Mě bylo 14 a strašně jsem hltala celej tenhle módní nablejskanej svět.
Co jsem ve 14 mohla vědět o módě?
Možná víc než teď.
Byla jsem mladá, blbá a nadšená a chtěla jsem všechno. Módní návrháři byli svatí a Ana Wintour byla bohyně. A já chtěla bejt jako ona. Ale byla jsem nesnesitlná. Teď bych si dala pěstí. Tenkrát samosebou jsem byla pod křídlem krasna.cz a jen díky tomu se na takovou akci dostala. Něco za něco.

První pražský fashion week(end)

Bylo to v září a tiskovka se konala v Buddha baru. Ale bylo to spíš k smíchu. (Teď. Ne pro 14ti letou PJ) Pokus malýho českýho člověka o to vyrovnat se evropským metropolím a jejich módním ikonám. Jenže nikdo tu ještě moc nechápal, co přesně to znamená a nebylo to vůbec vychytaný. Přehlídkové molo bylo tenkrát v Pařížský a lidi tam chodili v džínách. Tolik Fashion WeekEND v roce 2011. Po jeho skončení jsem přeci jen, ale i ve svých 14ti letech měla pocit neuspokojení. Víte, takový to jak čekáte na to vyvrcholení a extázi, ale s pár vzdechy je po všem a nic.
Vlastně to nestojí ani za zmínku.

nesuďte mě za to oblečení, byl rok 2011 proboha, temný časy, instagram v plenkách

2012 – Fashion WeekEnd na Pražském hradě

Podzim roku 2012 byl už o něco víc vychytaný, ale pořád nic extra. Stan byl rozevřen před Pražským hradem. Už tuším, že se k tomu přidal Mercedes-Benz a přehlídky byly o něco vydařenější, ale pořád to smrdělo rybinou z malýho českýho rybníčku. Vtipný je, že jsem tam byla akreditovaná dvakrát. Jednou od značky s.Oliver a podruhé od krasna.cz se spoluprácí HTC. Tenkrát jsem měla přehlídky fotit jejich novým modelem telefonu. A nějak mi to nešlo. Ovšem zpětná vazba byla celkem úspěch.

2013 – Máme dva pražské fashionweeky

Rok 2013 jsem byla zrovna měsíc v Německu, ale vybavuji si, že to vyvrcholilo v něco komického. Ve dvě současné módní události- Fashion Week a Fashion WeekEND.

2014 – Unique Fashion Week

V roce 2014 už to začínalo mít jméno. Byl pouze Unique Fashion Week a konečně jsem začala mít lepší pocit z celé té věci. Tiskovka v hotelu Boscolo Prague, přehlídka Dolce&Gabbana v Pařížské a zbytek se orientoval převážně do Slovanského domu, ale konečně tím začal žít i zbytek Prahy a návštěvníci začali více přemýšlet nad tím, co si vezmou na sebe.

2015 – jarní a podzimní fashionweek

V roce 2015 byl překonán další level a fashion week přitáhl i zastoupení z Italského Vogue magazínu. Konal se poprvé jarní i podzimní. Jarní nabídl dechberoucí prostory a podzimní kontrast v podobě pražské Štvanice.

Já znám Štvanici jako místo skejťáků, kde je cítit tráva. Tenkrát to byl hodně zvláštní pocit, ale bylo to fantastický. Hlavně už jsem nepsala pro krásnou. Po vzájemné dohodě, kdy obě strany nebyly tak docela spokojený, jsme se rozhodla se osamostatnit a ono mi to vyšlo. První fashion week, kde jsem byla nezávislá a jen a jen sama na sebe. A oni mě pozvali! A zrovna to bylo vydařený. (A zrovna po mole šel můj ex.)

2016 – Strahov

Máme tu 2016 a Ateliéry na Strahově jsou nacpané k prasknutí. Akce má styl, ta akce má prestiž. Být na fashion weeku je něco. Má to jméno a je celkem zvučný. Stála jsem na zahájení v Café-Café a žmoulala v ruce skleničku. Někdo mě právě vyfotil a já uvažovala jak dlouho se sluší z té jedné skleničky upíjet.

NÁVOD jak se chovat na fashion weeku naleznete v předchozím článku. Spolu s fotkama z vernisáže ADO Zlín.

E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...