WeekendList Vol.1

Zveřejněno 13. 8. 2015

Vždycky nás učili začínat pozitivně. Vždycky nám říkali, že pozitivní cesta je ta správná. Tak tedy. Máme ještě čtvrtku léta před sebou, momentálně ještě ke všemu prázdninový víkend a je tu StyleBrunch a tipy pro lidi, co neví, jak zabít těch posledních pár horkých dní!

Filmy

Coffee and Cigarettes – Kafe a cigára

kafe a cigarety filmy

Několik scének různých dvojic sedící na kafi s cigárem. Výborné dialogy. Výborné scény. Momentálně jsem si ten film neuvěřitelně zamilovala a cpu ho každému, koho potkám. Spousta známých tváří jako Iggy Pop a Tom Waits. Každý si v tom najde to svoje, ale nedoporučuju tento film pakliže se pokoušíte přestat kouřit. To asi ne.

The Seventh Seal – Sedmá pečeť

sedmá pečeť filmy

Pomalu začínám přicházet na chuť Bergmanovi a jsem s tím celkem spokojená. Odstartovala to Persona- film, který mne v mnohém neuvěřitelně inspiroval, a myslím, že Sedmá pečeť je zkrátka poklad. Bergman má dar na to zobrazit lidskou psychiku, uvažování a jeho hra s kostýmy (Já tak miluju jeho smrťáka.)

Kino

Co doporučuji jsou letní kina/divadla. Repelent proti komárům, partu kamarádů a vyražte na nějakou starou vypalovačku a nebo na jakýkoli divadlo. Je to neuvěřitelně příjemný a když do batůžku vezmete i kelímky a víno může to bejt vážně sranda.

Knihy

Yoko Ono- Grapefruit

yoko ono grapefruit kniha

Tohle je moje momentální knižní crush. Neseženete ji jen tak v knihkupectví, ale spíše v těch artsy knihách. Já ji mám z Národní galerie z Holešovic a vážně stojí to za to. Doufám, že mě nezavřou, když sem dám pár ukázek…

Na to jak jsem Yoko Ono neměla ráda kvůli mýmu Johnovi, nemůžu si pomoct, ale po přečtení této knihy tu ženskou miluju a (ač se mi to těžce přiznává) chápu Johna. Koukejte, čtěte, navštěvujte, užívejte. Podělte se o tipy a příští čtvrtek přijdou další!