Nenasytná Tiffany

Zveřejněno 3. 7. 2015

V poslední době mám strašnou radost. Běhám si to nadšeně Pražskýma uličkama a mám radost. Když jsem ještě tak rok zpátky někomu řekla, že fandím české začínající tvorbě 50% by se zasmálo 30% by nejistě řeklo “To je super” a 20% by mi řeklo rovnou “Vzdej to.” Ale teď došlo na má slova vážení. Už nemáme jen Trošku české filmové scény (a pár filmů od Svěráku), ale vzpomeňte na Ghoula  a projeďte si program na FF v KV (zkratky jsou cool af) a budete se divit. A teď přišel čas na slavnostní fanfáry, protože mám pro vás další film z české dílny.

Nenasytná Tiffany

Leoš Noha, kterého budete znát z Okresního přeboru zde ztvárňuje roli Pepy. Pepa tráví většinu času po hospodách a vydělává si tím způsobem, že vykrádá víkendové chaty. Všechno začíná v momentě, kdy objeví starou videokameru, která odhaluje cestu k pokladu. Ovšem cena za poklad bude mnohonásobně vyšší. 

#Dobrodružný #LehceHumorný  #Napětí #Zvraty

Drazí hipstři. Zapomeňte na další komerční snímek. Tenhle film je od mladých tvůrců za minimálních nákladů a dokonce samotná myšlenka vznikala spolu s příběhem za jisté improvizace a na její tvorbě se podílel celý tým. 

“Téma filmu jsou vlastně hledači pokladů a touha něco hledat. A vlastně ta myšlenka vznikla, když jsem se jednou náhodně na poli potkal s nějakym nadšencem hledačem, co tam běhal a pípal. Myšlenka na začátku nebyla úplně takhle ryzí jako je teď v tom filmu, měla určitě jakýsi vývojový prostor v průběhu toho celýho vzniku.” 

Andy, který doposud točil pouze krátkometrážní filmy se pustil do svého prvního celovečerního filmu Nenasytná Tiffany. Od ostatních režisérů a scénáristů se liší tím, že jde za hranice klasických scénářů. Dává volnost fantazii. Nechává každého, aby ukázal, co nejlépe zvládne a díky tomu vznikají úžasné umělecké snímky. 

Film se dostane do distribuce 30. července a předtím ho bude možné vidět na 50. FF v KV v sekci půlnoční filmy. Do té doby se zkuste naladit na notu tvorby tohoto mladého umělce skrze jeho krátké filmy, které si můžete pustit zadarmo online: Vytrženo z kontextu (zde), Nerozluštitelná záhada užívání si (zde), Andyho film (zde). Jinak zbytek v ČSFD galerii.

České scéně zdar a prosím každý kdo něco umíte, jděte do toho ať mám radost! 

E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...