Croissart: Umění do ulic

Zveřejněno 27. 10. 2014

Umění je nástroj, jak se vyrovnávat s realitou. S šedí kolem. Není to tak dávno, co jsem s jednou nejmenovanou fashion blogerkou vedla vášnivou debatu o tom, zda-li je móda srovnatelné umění jako třeba obraz od Moneta, Mánese nebo Warhola. Proboha! Jasně, že je a ať mi nikdo netvrdí něco jiného. Problém je, že se to nějak v poslední době vzalo za špatný konec.
Miluju umění. Obdivuju umění.

K mému nehoráznému štěstí jsem narazila na perfektní obchod. Croissart. 
Ten totiž přišel s podle mého geniální a unikátní myšlenkou. Což takhle nechat umělce vytvářet vlastní motivy na trička?

Croissart propojuje umělce s módou

Svatá dobroto, ráj na zemi.

Na jejich stránkách jsem strávila překrásnou hodinu (kterou jsem měla věnovat pilnému vzdělávání se) tím, že jsem obdivovala úžasné, originální a vtipné motivy.

Donedávna jsem nechápala, proč lidi nosí ty stejné motivy z H&M a podobných obchodů říkající ‘I prefer drummer’, ‘I love …’ , ‘rich bitch’ (ano, nejlepší nakonec). Chci říct, vždyť to má každej a ani to neni vtipný. (Vážně to má každej, i já)

Croissart se mi líbí, že spojil dvě protikladné potřeby do jednoho logického celku.
Lidé, co chtějí originální oblečení, které sehnat je stejně obtížný úkol, jako ulovit jednorožce (jo a stejně finančně nákladné). Na druhé straně tábora leží umělci, kteří svojí tvorbou těší jen své úzké okolí nebo opravdové nadšence, což je v mnoha případech zatracená škoda.

Fajn opusťme tento sci-fi příběh a reklamní řečičky a pojďme čelit realitě.

Jak to funguje?

Náměty výtvarníků a designérů, kteří se zaregistrují zde, jsou umístěny do galerie viditelné všem návštěvníkům stránek a jejich autoři jsou pak odměňováni za každý prodaný kus s jejich motivem. Vybraný motiv se pak přesně na míru zákazníka vytiskne na tričko či tašku dle jeho výběru. To znamená, že co kus, to skutečný originál! „Umění na triku!” aplaus

Ne, vážně, objednala jsem si tričko, že to zkusím. Po dni rozhodováním se jaké, “Promiň číslo jednáct, třeba příště. Tak a co vy trojko a devítko. Máme tu finále. A vítězem se stává….” jsem to riskla, objednala. Za registraci 50Kč sleva mi vyrazila dech, paráda, teď ještě aby to přišlo.
A přišlo.
PJ je spokojená.
PJ si vybrala boží tričko, protože “WE CAN DO IT”

(Kdyby náhodou někoho zajímalo, kde sežene motiv, co mám já najde ho tady. Jen si naklikejte dámské provedení.)

P.S. Měla bych o sobě přestat mluvit ve třetí osobě.
P.P.S. Cože? Oni dělaj už i plakáty?
P.P.P.S Mám si pořídit tuhle tašku nebo tenhle plakát?
P.P.P.P.S. A nebo tohle tričko?

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...