Ta pravá…

Zveřejněno 20. 9. 2014

Se zcela vážnou tváří odemykám dveře a pomalu vcházím do místnosti. Ozývá se zabouchnutí dveří.
“UAAAGGH” vydere se z mého hrdla mocný výkřik. Prudce vyškubnu nohy z bot. Nejprve pravá, pak ji následuje levá. Boty letí skrze chodbu mezi ostatní. Po dni stráveném na vysokých jehlách se dopajdávám po zubožených nohách do pokoje. Jaky by bylo napuštěné v kyselině, strhávám ze sebe oblečení, které následně dopadá na hromadu na zem. A konečně. Sundavám podprsenku a cítím to. Úleva. Volnost. Svoboda. Pocity, které nikdy žádný kluk nepochopí. “Here comes the sun tudududu..” 

Podprsenka. Věčný boj. A v čem je problém? No v tom ubohém kousku látky určitě ne. To my. No nekoukejte se tak, vážně. Neumíme vybírat, neumíme nakupovat, neumíme nosit.

“Špatně” usmála se na mě paní Petra Chromečková z firmy Fantasy Italia, zabývající se bra-fittingem.

Zmateně jsem povytáhla obočí. “Podívej, první věc, ramínka…”

Jak poznat, že podprsenka, co máte na sobě vám nesedí:

1. RAMÍNKA: Neměla by být ani příliš volná ani příliš utažená, aby se zařezávala. Ideální utažení ramínek je takové, aby jste pod něj mohly dát dva prsty. Nic víc nic míň.
2. OBVOD: Ta nejdůležitější součást podprsenky. Správný obvod poznáte podle toho, že pod něj v zadu prostrčíte dva prsty (opět) ale nic víc. Když vybíráte podprsenku, vždy obvod zkoušejte tak, že ji zapnete na ten nejkrajnější háček. Materiál vždy trochu povolí, takže pak budete moci ubírat. Špatným obvodem je způsobeno takové to lezení podprsenky na horu a taky ne zrovna příjemná bolest zad.  
3. KOŠÍČKY: Opakuji, hledáme ideální velikost podprsenky, proto není v pořádku, když košíčky odstávají nebo naopak prsa půlí. Přechod mezi látkou a kůží by měl být hladký. Když si podprsenku zkoušíte, předkloňte se a prsa do košíčků v předklonu pořádně srovnejte, aby spodní okraj lemoval přesně to, co má. Hned ucítíte, že je to pohodlné. A tak by to mělo být.
4. KOSTICE: Není nic horšího než tlačící kostice. Jakmile kostici cítíte v podpaží, máte buď příliš velikou podprsenku nebo širokou kostici. Naopak, když kostice tlačí pod prsy, máte malé košíčky a úzkou kostici. To je jednoduché. Při výběru správné kostice, vám může pomoci pravidlo, že čím větší prsa, tím širší kostici. 
5. STŘED PODPRSENKY:  Neměl by odstávat, ale pohodlně sedět na hrudní kosti. 

K mé smůle mě ve škole nikdo nenaučil, jak si správně vybírat spodní prádlo a s mojí flegamtickou povahou (zní to líp než ‘s mojí lajdáckostí’) jsem se spokojila s lecčím. Neříkám, že jsem byla spokojená, ale říkala jsem si “okej, podprsenka je zlo, všechny se shodneme na tom, že jo”.

příliš volný obvod, vytahaná ramínka = prsa dole

A najednou bych si nejraději dala pěstí. Ne, vážně. Nevím jak je to možné, ale stalo se. Mám na sobě podprsenku a ani nevím, že tam je. Krom toho, že najednou mám pocit, že v tom výstřihu mám něco víc než jen příletovou rampu. 

Podprsenka Fantasy Italia

Sakra holky, proč máme neustále tu tendenci přizpůsobovat se většině. Přizpůsobovat se konzumu a ‘univerzálním’ velikostem. No a co, že to H&Mko je blíž. Ať už co se týká zdravotního stavu, tak toho pohodlí, nevyplatí se spíše dojít do specializovaných prodejen a pořádně to prozkoušet?

Jen konstatuju…

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...