Měkké medové perníčky za tři.. dva…

Zveřejněno 24. 7. 2014

Kdo říká, že se perníčky pečou jen na vánoce a velikonoce či jiné ‘speciální’ příležitosti ať jde sem. No, pojďte mi to říct do očí, smradi.

Není to vůbec pravda, protože já perníčky zbožňuju, miluju a umím ty nejlepší. A nejen, že jsem tak dobrá, ale dokonce (!) jsem ochotna se s vámi podělit o svůj tajný recept.
Takže, vezměte si tužku a papír, zamkněte, zavřete okna, zatáhněte žaluzie a potichu si opište tato slova:

Na zhotovení těch nejlepších perníčků budeme potřebovat:

150g cukru moučky

2 vejce

100g tuku na pečení (Hera)

2 lžíce medu

2 lžičky perníkového koření

400g hladké mouky

1 lžička jedlé sody

nějaká zdobítka dle vlastní fantazie

velkou mísu, vykrajovátka, váleček,troubu, plech, pečící papír,lednici, talíř, dvě ruce, nohy,…

Měkké medové perníčky recept

Postupujeme následovně…

Smícháme cukr, vejce a změklý tuk na pečení, k tomu přidáme med a koření. Pokud chcete (hádám, že ano) perníčky měkké s medem to nepřehánějte.

Do této směsi přimícháme mouku se sodou.

Ručně pak těsto vypracujeme a necháme tak 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si necháme vyhřát troubu na 180°C.

Po 30ti minutách čekání, těsto rozválíme na něco silnější plát a můžeme začít vykrajovat a klást na plech pokrytý pečícím papírem. 

Pak pečeme při 180°C asi 8minut. Pak přichází ta zábavná část a to zdobení. Použijte svou fantazii a  zkuste je při zdobení nesníst. Mě toto těsto vyšlo na dva plechy, takže pokud chcete víc, zdvojnásobte množství ingrediencí.

A ještě uslyším, že se v létě perníčky prostě nehodí a vážně se budu prát.

Perníčky se hodí vždycky.

Vždycky.

Vždycky….

Vanilkové rohlíčky třikrát jinak

Vanilkové rohlíčky třikrát jinak

Každá rodina má svůj vlastní recept na úspěšné Vánoce. Určitě se ale shodnem, že cukroví je velká věc všude. Rodiny a sousedé se mezi sebou běžně předhání, kdo má lepší recepty a kdo peče víc druhů (pak že Vánoce jsou svátky klidu a míru). Sama znám rodiny, kde se...

Halloweenské recepty

Halloweenské recepty

Letos jsme si pro vás připravili halloweenské recepty, které se hodí, ať už slavíte doma, nebo na party. A jak už to bývá, v hlavní roli je dýně a jablka. Sněhové pusinky 100 gramů bílků (jsou to přibližně 3 vejce)225 gramů cukru krupice Oddělené bílky (opravdu v nich...

Veganské letní recepty ála Rostlinkář

Veganské letní recepty ála Rostlinkář

Léto je v plném proudu, a proto to chce pořádnou dávku letních receptů! Správný letní pokrm osvěží a zároveň jeho přípravou netrávíme příliš času. Protože upřímně, vaření mě sice baví, ale v létě mám i jiný plány než postávat v kuchyni. Veganské proteinové těstoviny...