DIY: Jak být rebel

Zveřejněno 31. 5. 2014
  • Nezajímej se o to, jestli jsi pravá dáma a klidně řekni “Ne, slečna si dá obří steak, protože od 10-ti od rána nejedla.”, když jsi v nějaké luxusní restauraci na obědě a tvůj doprovod je jako “Slečna si dá salát.”
  • Nezajímej se, jestli jsi dostatečně chlap a klidně si zabreč u filmu Hachiko.
  • Přiznej si, že nejsi z ocele a klidně připusť slzy, když dostaneš ránu ze slepýho bodu, ale neutápěj se v sebelítosti nebo neplýtvej emocema na lidech, co za to nestojí.
  • Ať potkáš kohokoli, uvědom si, že jsou to stejný smrtelníci jako ty a že si před nima nesedneš na zadek (i když to mnozí čekají), ale budeš se k nim chovat stejně jako ke komukoli jinému.
  • Směj se. Neusmívej se. Je jedno jestli to je cool nebo ne klidně zařvi své silné “BUHAHAHA” když to tak cítíš.
  • Ověřuj si informace, zjisti se vše sám a z podložených zdrojů, nevěř něčemu, co si přečteš nebo co ti kdo řekl. Najdi si vlastní pravdu.
  • Vykašli se na celou tu jejich “popularitu” a celý kolektivní hovadiny. Víš, kdo tě podrží a víš, kdy zasáhnout, abys podržel/a své blízké.
  • Víš, kdo jsi a neboj se zařvat “Já jsem tady!” když se nikdo neobtěžuje podívat.
  • Víš, že nechceš “být jako” ale “být někdo
  • Nebuď součástí týhle hry. Vytvoř si svojí vlastní hru.
  • Čím víc věcí k životu potřebuješ, tím větší vězení máš.
  • A na závěr. Rozčil se ve stylu “CO JSI TO ZA BLBÝHO IDIOTA, ŽE SE MI SNAŽÍŠ ŘÍKAT “JAK BÝT REBEL”?! NENECHÁM SI OD NIKOHO ŘÍKAT, JAK SE MÁM CHOVAT! SKONČILA JSI?! JO?! MŮŽU SI TEĎ DOJÍT PRO VODU?! MŮŽU? HM?!”, když vidíš článek s názvem Jak být rebel.

Spoiler alert: Není to o vzhledu, i když…

Být rebelem je něco mnohem víc než nasadit si černou koženou bundu a výraznou rtěnku. Je to něco, co neovlivňuje to, jak vypadáš, ale to, že vymažeš veškeré své tovární nastavení, co ti do tvýho hardwaru kdo nahrál. Odmítneš se podřídit padesáti odstínům nablýskaný šedi společnosti a vytvoříš si vlastní vidění světa.

Je to něco, co si nekoupíš u Prady, Applu nebo u Starbucks. Jsi to ty. To dítě, co ho omezuje jen vlastní strach, kterej je ale odhodlané překonávat. Být rebel znamená uznávat SVOBODU a ŽIVOT. Jíst, co ti chutná, dělat, co se ti líbí. Ale znova… kožená bunda a výrazná rtěnka ti taky neublíží. Jen konstatuju…

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...