A v korunce z květů loučit se s létem

Zveřejněno 26. 8. 2013

Dalo by se to považovat za lásku na první pohled, které nebylo přáno. A tak jsem musela zvednout svůj líný zadek a začít něco dělat.

návod na květinové korunky

Jakmile se na lookbooku začaly objevovat květinové korunky, cítila jsem to, věděla jsem, že my si budeme rozumět. Že teprve až má hlava bude připomínat květinový truhlík, budu spokojená.

Co vám budu povídat oběhla jsem všechny možné Claires, H&Mka, Topshopy a další a další obchody, kde bych mohla na něco takového narazit. Narazila, ale spokojená jsem byla na pouhých 70% a to ještě, protože jsem byla omámená nákupním adrenalinem a velkým množstvím latté.  Oni tam kytičky byly. Ale takový prťavý.

diy květinová korunky

Chvíli jsem mlčky seděla a pohrávala si s tou korunkou. “Sakra PJ! Co za blázna ty jsi!” Vždyť to bylo jasný. Na takovou korunku stačí prachobyčejný umělý kytky. Jako bych nikdy nepletla takový ty věnečky z pampelišek! Od mé vysněné květinové korunky mě dělila pouze má lenost dojít do květinářství.

Proto pokud i vy se mnou sdílíte ten nápad rozkvetlé hlavy a už se vidíte jako Lana Del Rey v klipu Born To Die s tím rozdílem, že si pustíte spíš Summer Time Sadness, mám pro vás návod, jak si vytvořit vaší květinovou chloubu přesně tak, jak si to představujete.

návod na květinové čelenky
  • Nejprve si tedy vyberte květiny, které se vám budou líbit a které budou na drátku. Já zvolila rudé růže, ale podívejte se na tumblr nebo lookbook. Inspirace naleznete víc než dost. 
návod na květinovou čelenku
  • Na jednu růžičku začnete namotávat další a další za sebou, ale nechte od té první trochu větší rozestup. Napleťte tak 3- 4 květy a  udělejte to samé na ještě jedné růžičce.
návod na květinovou čelenku
  • Teď přijde to nejtěžší, čímž je namotání těch dvou prvních do sebe. Viz obrázek. Stejně tak zamotejte i konce květin do sebe podle velikosti vaší hlavy samozřejmě. Pak už jenom přidáváte jak moc chcete další květy za sebe. 

Ne, vážně to není niž těžkého, ale i tak přeji hodně štěstí!

návod na květinovou korunku
Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...